Om de website van Pepeo goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder

 
Personeelsgesprekken
Personeelsgesprekken

Personeelsgesprekken

 

Effectief personeelsgesprek

Het voeren van een effectief gesprek met een medewerker kan lastig zijn. Zakelijkheid, menselijkheid en effectiviteit moet u combineren. Lukt het u om alle belangrijke onderwerpen aan bod te laten komen? Of hoe gaat u om met een medewerker die minder (of meer) ambities heeft dan u haalbaar acht? Met inzet van onze onafhankelijke consultant kunt u de effectiviteit van het personeelsgesprek verhogen. Het gesprek wordt opgetekend en krijgt een vervolg. Dit is niet alleen duidelijk voor beide partijen maar werkt bovendien motiverend. Wij kunnen de gesprekken zelfstandig of samen met u voeren.

 

Contractbespreking, functionerings- en beoordelingsgesprek

Gewoonlijk zijn er drie momenten waarop u in gesprek treedt met uw personeel. De eerste afspraken maakt u tijdens de contractbesprekingen. Met het functionerings-gesprek volgt u en stuurt u de uitvoering van de werkzaamheden bij. En met het beoordelingsgesprek beoordeelt u de resultaten. Onze consultants zijn erop getraind personeelsgesprekken in juiste banen te leiden waardoor het gesprek concreter en specifieker verloopt. Na afloop leggen wij de uitkomsten schriftelijk vast. 

 

Oplossen arbeidsconflict

Is er met één van uw medewerkers een arbeidsconflict ontstaan? Zorg er dan voor dat u snel een  onafhankelijk bemiddelaar inschakelt. Dit bespoedigt het vinden van een acceptabele oplossing voor beide partijen. Onze consultants kunnen optreden als onafhankelijke intermediair. Wij zijn neutraler en doen er alles aan om een verliessituatie voor één van beide partijen te vermijden. Onze werkwijze voorkomt, in veel gevallen, een ziekmelding of het inschakelen van een advocaat.  

 

Wilt u dat wij u ondersteunen bij de personeelsgesprekken? Neem contact met ons op.

 

Deel deze pagina

Goed personeelsmanagement rendeert