Om de website van Pepeo goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder

Nieuws
Nieuws

Nieuws

 

Bekijk hieronder onze laatste nieuwsberichten.

Uw ideale hr-partner binnen het Duitse arbeidsrecht

 

Pepeo uw ideale hr-partner voor advies m.b.t. uw (toekomstige) werknemers uit Duitsland of Nederlandse werknemers werkende in Duitsland.

 

Lees meer

Wettelijk Minimumloon omhoog per 1 juli 2013

 

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt vandaag bekend dat per 1 juli 2013 de brutobedragen van de Wettelijk minimumlonen en het minimumjeugdloon stijgen.

 

Lees meer

Online e-HRM systeem met een P&O visie

 

Pepeo Personeelsmanagement introduceert een e-HRM systeem onder de naam Pepeo Payments. Het e-HRM systeem Pepeo Payments is een online webapplicatie met alle functionaliteiten van traditionele HR- en salarissoftware.

 

Lees meer

Werkkostenregeling uitgesteld naar 2015

 

In een brief aan de tweede kamer van staatssecretaris Frans Weekers is afgelopen vrijdag bekend geworden dat de Werkkostenregeling (WKR) met één jaar uitgesteld wordt.

 

Lees meer

Vakantiewetgeving

 

Heeft u de veranderde regelgeving omtrent vakantie-uren al doorgevoerd binnen uw onderneming ? Sinds 1 januari 2012 is er een nieuwe vakantiewetgeving van kracht waarin twee belangrijke wijzigingen in de opbouw van wettelijke vakantie-uren voor werknemers zijn doorgevoerd. De vervaltermijn van wettelijke vakantie-uren wordt korter en de opbouw van wettelijke vakantie-uren voor zieke werknemers wordt gelijkgesteld aan niet-zieke werknemers. De bovenwettelijke vakantie-uren zijn van wijzigingen behouden in de nieuwe wetgeving

 

Lees meer

Participatiewet helpt arbeidsgehandicapten aan het werk

 

Een nieuwe Participatiewet, waarin de verschillende regelingen die op dit moment nog gelden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden samengevoegd, zal het wetsvoorstel Werken naar Vermogen vervangen. In het nieuwe regeerakkoord welke op 1 januari 2014 in werking zal treden, wordt een nieuwe wet aangenomen welke arbeidsgehandicapten aan het werk moet helpen.

 

Lees meer

Werkkostenregeling (WKR)

 

Uit het jaarlijkse onderzoek 'HR Trends 2013' blijkt dat ruim tweederde van de werkgevers nog moet overstappen op de werkkostenregeling. De werkkostenregeling is per 1 januari 2011 ingevoerd en zal per 1 januari 2014 ingevoerd worden. Op dit moment mogen werkgevers jaarlijks kiezen van welke regelgeving men gebruik wil maken.

 

Lees meer

Wettelijke minimumloon per 2013

 

Op vrijdag 19 oktober heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de nieuwe wettelijke minimumlonen bekend gemaakt. Per 1 januari 2013 zal het minimumloon voor werknemers van 23 jaar en ouder stijgen naar € 1.469,40 per maand. Op dit moment geldt er nog een minimumloon van € 1.456,20 per maand. Voor jongeren van 15 tot en met 22 jaar geldt een staffel. Jongeren van 22 jaar ontvangen 85 procent van het wettelijk minimumloon en jongeren van 15 jaar krijgen 30 procent van het wettelijk minimumloon.

 

Lees meer

 

Deel deze pagina

Prettig en professioneel