Om de website van Pepeo goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder

 
Werkkostenregeling (WKR)
Werkkostenregeling (WKR)

Werkkostenregeling (WKR)

 

Uit het jaarlijkse onderzoek 'HR Trends 2013' blijkt dat ruim tweederde van de werkgevers nog moet overstappen op de werkkostenregeling. De werkkostenregeling is per 1 januari 2011 ingevoerd en zal per 1 januari 2014 ingevoerd worden. Op dit moment mogen werkgevers jaarlijks kiezen van welke regelgeving men gebruik wil maken.

 

De werkkostenregeling houdt in dat de werkgever op jaarbasis maximaal 1,4% van de totale fiscale loonsom voor onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor werknemers mag gebruiken. Over het bedrag boven de vrije ruimte betaalt u loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%.

 

Uit het onderzoek dat werd uitgevoerd door salaris- en HR- dienstverlener ADP Nederlands, adviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij bleek dat slechts 24 procent van de respondenten die de werkkostenregeling invoerden, ook de arbeidsvoorwaarden hebben aangepast. Het onderzoek werd gevoerd onder 1.100 Nederlandse HR-Profesionals. Tevens bleek uit ditzelfde onderzoek dat in de meeste gevallen de financiële afdeling verantwoordelijk is voor het overstappen op de werkkosten regeling (49 procent). In 21 procent van de gevallen was de salaris-administratie en de HR-afdeling verantwoordelijk en 9 procent gaf aan dat dit een verantwoordelijkheid was van zowel de financiele- als de HR-afdeling.

 

Bron:

Belastingdienst

HR trends 2013

HRpraktijk

 

Deel deze pagina

Prettig en professioneel