Om de website van Pepeo goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder

Werkkostenregeling uitgesteld naar 2015
Werkkostenregeling uitgesteld naar 2015

Werkkostenregeling uitgesteld naar 2015

 

In een brief aan de tweede kamer van staatssecretaris Frans Weekers  is afgelopen vrijdag bekend geworden dat de Werkkostenregeling (WKR) met één jaar uitgesteld wordt.

 

Op dit moment hebben nog veel werkgevers moeite met de verandering naar de Werkkostenregeling. Zo blijkt uit voorlopige cijfers dat het gebruik van de WKR afgelopen jaar licht is gestegen van 10 procent in 2012, naar bijna 20 procent in 2013. Reeds loopt er daarom een onderzoek naar de verbetering en vereenvoudiging van de werkkostenregeling.  

 

Volgens de oorspronkelijke plannen moesten alle bedrijven per 1 januari 2014 overgestapt zijn op de werkkostenregeling. Om nu helderheid te bieden aan werkgevers en loonadministrateurs en straks voldoende voorbereidingstijd te hebben op eventuele wijzigingen van de regeling, verlengt de staatssecretaris het keuzeregime met een jaar tot 1 januari 2015

 

Hoever staat het met de doorvoering van de werkkostenregeling binnen uw organisatie? Heeft u moeite met de aanpassingen of weet u niet waar te beginnen? Neem dan contact op met een van onze consultants, wij bieden u graag een helpende hand bij een correcte toepassing van deze regeling.

 

bron: Ministerie van Financiën

 

Deel deze pagina

Prettig en professioneel